Connect with us

Top 5 stressmomenten voor het kerstdiner op school

School

Top 5 stressmomenten voor het kerstdiner op school

Deze week is het voor veel scholen zover: het jaarlijks terugkerende kerstdiner. In je dochters mooiste kleding gezellig eten met de klas, omringd door kerstversiering en zelfgemaakte hapjes. En daar krijgen sommige ouders de kriebels van. Een top 5 stressmomenten:

1. Shit het kerstdiner is donderdag.
Donderdag werk ik. Hoe ga ik dat doen? Mijn dochter moet er wel tip top uitzien. En ik moet nog pannenkoeken bakken. Kan ik het maken om hiervoor eerder te stoppen met werken? Mijn man kan het ook doen, maar ja… die haren moeten toch knap he! Aaaaargh!

2. Ingewikkeld gerecht
Je dochter krijgt een briefje mee naar huis waarop staat welk gerecht zij moet meenemen. Dit kan variëren van stokbrood of een kerststol tot fruitspiesjes, worstenbroodjes of soep. Het moge duidelijk zijn dat het één (stokbrood) een stuk simpeler is om te regelen dan het ander (worstenbroodjes). De warme gerechten moeten ook nog eens echt warm op school aankomen. Best een uitdaging als je die dag gewoon moet werken. En laat jouw dochter nou net een van de ‘ingewikkeldere’ gerechten meekrijgen op haar briefje!

3. Jouw kind is het niet eens met het gerecht
De gerechten zijn verdeeld en iedereen weet wat te doen. Maar dan laat jouw dochter van zich horen. Zij wil oooook cakejes maken, net als Sofie. Maar dat kan niet want Sofie maakt de cakejes al en jouw dochter moet soep meenemen. Probeer hier maar eens uit te komen 😉

4. Het gerecht is mislukt
Op Pinterest zag het er zo leuk uit, die engeltjes met tomaatjes en worstjes. In het echt zien de engeltjes er alleen uit als monstertjes. Je probeert er nog iets aan te doen maar het wordt eigenlijk alleen maar erger. Volgende keer toch maar proberen voor de stokbrood te gaan.

5. Op tijd op school komen

Ok. Het gerecht is klaar: check! Nu mijn kind nog! Waar is ze eigenlijk? Oh nog niet terug van spelen bij Elin. *Belt moeder Elin. Ze komt over vijf minuten! Dit worden vijftien minuten. De ingewikkelde vlecht die je in gedachten had wordt vervangen door een knot. Make up laten we zitten. Hoppa, naar school!

Like je ons al op Facebook?

Omhoog