Connect with us

Inspiratie: Uitjes in de voorjaarsvakantie

Uitjes vakantie

Vrije tijd

Inspiratie: Uitjes in de voorjaarsvakantie

In Zuid Nederland is de voorjaarsvakantie al begonnen en volgende week is de rest van het land aan de beurt. Ga jij met jouw gezin op wintersport? Of blijf je lekker in eigen land? Voor de laatste groep heeft Dochterz een paar uitjes op een rij gezet die super leuk zijn om met de kinderen te doen:

Kasteel Huis BerghVerkleden in kasteel Huis Bergh

Wil je jouw kind laten zien wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of hofdame te worden? Ga dan naar Kasteel Huis Bergh, vlakbij de Nederlands Duitse grens! Kinderen mogen hier verkleed door het kasteel en allerlei opdrachten uitvoeren om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Na afloop krijgen zij een echte oorkonde mee naar huis.

 

Bakkerij museumBonbons maken bij Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Voor de echte zoetekauwen: in het historische centrum van Medemblik bevindt zich bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht en jouw kinderen kunnen er heerlijke bonbons maken.

 

Burgers zooSpeurtochten in Burgers’ Zoo

Dieren kijken: altijd een leuk idee! Om kinderen op een spelende en leuke manier aan het denken te zetten, heeft dierentuin Burgers’ Zoo Arnhem een aantal speurtochten ontwikkeld voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. De speurtochten zijn interactief opgesteld, zodat jouw kids de dieren eerst goed moeten bekijken voordat ze de vragen kunnen maken.

 

NemoWetenschappelijke experimenten in Nemo Science museum
Is jouw kind nieuwsgierig aangelegd? Dan is het Nemo Science museum iets voor jullie. In dit museum in het centrum van Amsterdam kan jouw kind allerlei experimenten uitvoeren. Ook is er momenteel een tentoonstelling over het Heelal en een paar keer per dag een demonstratie over actie/reactie en oorzaak/gevolg.

 

BioscoopDe meidenfilm van dit moment: K3 Love Cruise

Grote kans dat jouw dochter hem al gezien heeft: de nieuwste K3 film: K3 Love Cruise. Zo niet: pak je kans in de Voorjaarsvakantie! De film draait nog in verschillende bioscopen, dus vast ook bij jou in de buurt!

 

Heb jij nog leuke tips? Laat ze achter in de comments op dit artikel op onze Facebookpagina

Like je ons al op Facebook?

Omhoog