Connect with us

5 dingen die je niet verwachtte toen je een dochter kreeg

Wat je niet wist over dochters

Lijstjes

5 dingen die je niet verwachtte toen je een dochter kreeg

Toen Marije tijdens haar zwangerschap hoorde dat ze een meisje kreeg zag ze het al helemaal voor zich; een schattig meisje met, net als haar vroeger, twee parmantige staartjes die zoet met barbies en my little pony’s speelde. Misschien (zeker weten) had ze het ietwat geromantiseerd, maar toch waren er echt dingen die ze niet had verwacht toen haar dochter geboren werd:

 1. Ze bepaalt zelf welke kleding ze draagt.
  En madame wil jurkjes. Alleen maar jurkjes. Wil je een keer iets anders? No way. Die broek gaat echt niet aan want ‘dat zit niet lekkerrrr!’ En een trui is al helemaal not done, ook al blijf je ze volhardend kopen.
 2. Ze kan heel hard gillen. 
  Echt. HARD. Als ze aan het spelen is met vriendinnetjes. Als ze haar zin niet krijgt. Als haar haar geborsteld wordt. Als er shampoo in haar ogen zit. Als er een splinter in haar voet zit. Als ze gekieteld wordt (ok dan gilt ze zelf ook). Probeer je ‘Sssst.. want we hebben ook buren?’ Doe geen moeite, daar heeft ze echt geen boodschap aan.
 3. Twee staartjes? Niets daarvan. Het haar moet LOS.
  Of juist vast. Of een uitgebreide vlecht terwijl je haast hebt om naar school te gaan. In ieder geval niet zoals jij het in gedachten had.
 4. Ze wil ALLES weten.
  Een rustig gesprek met iemand voeren? Zit er niet in. Zodra ze wat ouder worden wil nieuwsgierig Aagje alles weten. Wie zei dat? Waarom? Hoe kwam dat? Maar met wie dan? En ga nog even zo door. Zelfs Engels praten helpt na een tijdje niet meer, want ook dan krijgt ze door waar je het over hebt.
 5. Meiden zijn geen papa’s kinderen. Althans lang niet altijd.
  Er wordt vaak gezegd dat meisjes papa’s kindjes zijn. Natuurlijk zijn ze ook hartstikke gek op hun vader. Maar… heb jij weleens geturfd hoe vaak jouw dochter Mama! Mama! Mama! roept? Need I say more? 🙂

Eerlijk, nu ze inmiddels twee dochters heeft en ze een aantal jaar verder is gaat het er wel een stuk relaxter aan toe. Haar dochters willen nu zelfs ook t-shirts (wel veegshirts) en broeken aan en met de juiste smoesjes (je moet vandaag gymmen en dan moet je haar vast) krijgt ze het haar ook zoals zij het mooi vindt. En ze krijgt zoveel lieve knutselwerkjes, kusjes en knuffels van ze, dat ze al het bovenstaande weer helemaal vergeet. Nou jaaaaa… tot het weer zover is natuurlijk 🙂

Like je ons al op Facebook?

Omhoog