Connect with us

Vakantie voorbij? Zo blijf je in de vakantiestemming!

Vrije tijd

Vakantie voorbij? Zo blijf je in de vakantiestemming!

Je komt thuis na een heerlijke vakantie. Voor je ligt een berg was waar je U tegen zegt en als je naar buiten kijkt regent het. Kon je nog maar héél even terug naar die fijne weken, waarin alles wat je hoefde te doen was je bikini en je handdoek pakken en naar het zwembad lopen. Ok… tikkeltje overdreven. Natuurlijk heb je ook op vakantie genoeg te doen en was het heus niet altijd zwemweer. Maar toch… Wat was het lekker!

Hieronder volgt een aantal tips:

 1. Maak een fotoboek van je vakantie
  Haal de foto’s van je camera of telefoon en ga snel weer aan de slag met het vakantiefotoboek. Zo komen alle fijne herinneringen weer boven en hou je iets heel moois aan de vakantie over. Bovendien vinden je kinderen het vast ook heel leuk om alle foto’s terug te kijken.
 2. Plan je volgende vakantie
  Denk alvast na over je volgende vakantie. Zouden jullie volgend jaar weer terug willen naar dezelfde plek of willen jullie iets heel anders? En gaan jullie misschien tussendoor nog op wintersport, of naar een warm land met Kerst? Heerlijk om alvast over na te denken toch?
 3. Speel toerist in eigen land
  Doe op je vrije dagen nog toeristendingen in eigen land. Ook in Nederland is genoeg te zien en te doen. Bij slecht weer een museum, bij mooi weer een pretpark, dierentuin of sprookjesbos. Of gewoon naar het strand of een meer, ook heerlijk!
 4. Ga kamperen in je eigen tuin
  Zet een tentje op in je eigen tuin. Ga hier met (een van je) kind(eren) in slapen. Nou ja slapen, eerst natuurlijk nog lekker snoepen, spelletjes doen en kletsen. Wedden dat ze dit super leuk vinden?
 5. Blijf lekker lang met de kinderen in bed liggen 
  Geen zin in 3 of 4? Blijf  dan gewoon ‘s ochtends nog een tijdje met de kids in bed tv kijken. Rust lekker uit, het is tenslotte vakantie!
 6. Laat je auto reply nog even aanstaan
  Kan 5 ook niet omdat je alweer aan het werk moet? Dat is balen. Laat op je werk de auto reply van je e-mail nog even aan staan, zodat je niet meteen door iedereen overspoeld wordt door mails, en rustig in kunt komen.

Heb jij meer tips? Laat ze dan achter op de Facebook of Instagram pagina van Dochterz. Zo help je ook andere moeders uit de after-vakantie dip 🙂

Like je ons al op Facebook?

Omhoog